Home Groen Wip de tegels uit je tuin en maak hem groener

Wip de tegels uit je tuin en maak hem groener

0

Wil je tuintegels vervangen voor bloemen, planten of misschien zelfs een mooie boom? Dit is hét moment. Wip de tegels uit je tuin en meld je tegels aan voor de ophaaldag op 17 oktober. De tegels worden op die dag opgehaald op de hoek van je straat. Dan kun je genieten van een koelere tuin tijdens hete dagen én een groene tuin waar het regenwater beter wegloopt.

Tegels eruit is een goed begin. Maar dan? Lees de tips over een groene tuin. Benieuwd welke plantje het goed doet in de zon of juist schaduw? Bekijk beplanting natte tuin of beplanting droge tuin. Naast tegels eruit halen en planten plaatsen, kun je nog meer doen in je tuin om die klaar te maken voor hete dagen, hevige buien en langere droogtes. Hier staan alle maatregelen voor je tuin op een rij.

De tegels uit je tuin kun je een dag voor de ophaaldag al vanaf 16.00 uur buiten zetten. Dat kan tot 07.30 uur de volgende ochtend. Leg de tegels op de hoek van de straat, op de stoep. Zo dicht mogelijk tegen de straatkant. O[p die manier kunnen de vrachtwagens met grijpers er goed bij. Geef het aantal tegels door én selecteer de ophaaldag. Geef de hoek van plaatsing door via het aanmeldformulier.