Home Overzicht Wooncoöperatie bouwt op Archimedesplantsoen

Wooncoöperatie bouwt op Archimedesplantsoen

0
Bron gemeente Amsterdam.

Uit drie aanbiedingen heeft de gemeente Amsterdam gekozen voor het plan van wooncorporatie De Nieuwe Meent. Op het Archimedesplantsoen gaat de corporatie 33 sociale huurwoningen bouwen en beheren. Als alles volgens plan verloopt, zijn de woningen in 2022 klaar. Op 13 oktober organiseert de vereniging een launchparty voor de leden.

Het gaat om een pilot voor wooncoöperaties. Op 17 september heeft B&W het Actieplan Wooncoöperaties Amsterdam vastgesteld. Tot en met 2025 wil de gemeente 7.000 woningen in coöperatief verband laten realiseren. Binnenkort wordt het plan aan de gemeenteraad aangeboden.

Omdat de Nieuwe Meent naast een mooi, duurzaam concept de financiering voor een groot gedeelte rond had, heeft ze de aanbesteding gewonnen. De rest wordt via leningen en crowdfunding gefinancierd.

In het duurzame gebouw komen dertien sociale huurwoningen en twintig middeldure huurwoningen. Een groot deel van de bewoners leeft in woongroepen. Zo wordt de zorg voor ouderen en kinderen wordt gedeeld, voorzieningen worden gezamenlijk onderhouden, er komen coöperatiever voorzieningen die ook gebruikt kunnen worden door de buurt.

Check nieuwemeent.nl