Home Overzicht Woontoren Justus bereikt hoogste punt

Woontoren Justus bereikt hoogste punt

0
De Architekten Cie.

Justus, het eerste woongebouw in de Sluisbuurt, heeft vorige week z’n hoogste punt bereikt. Het gebouw van 100 meter hoog, heeft 33 verdiepingen en biedt plaats aan 224 appartementen en de naastgelegen laagbouw nog eens 65 appartementen. Op de begane grond van de woontoren is circa 900 vierkante meter ruimte gereserveerd voor commerciële invulling, zoals horeca, fitness en maatschappelijke functies.

Justus krijgt 2- en 3- kamerappartementen, in grootte variërend tussen de 45 en 78 vierkante meter (gemiddeld 60 vierkante meter). De 289 energiezuinige middeldure huurwoningen van gemiddeld 60 vierkante meter komen waarschijnlijk in het voorjaar beschikbaar voor de verhuur. De eerste bewoners zouden deze zomer al kunnen genieten van hun nieuwe woning.

Onder de laagbouw komt een kleine parkeergarage voor 38 auto’s, passend bij de autoluwe invulling van de Sluisbuurt, waar straks alles op loop- of fietsafstand van elkaar ligt.

Het gebouw en de omgeving krijgt een ‘groene’ uitstraling. Zo worden de daken, voorzien van beplanting, met op de 24e verdieping een dakterras voor de bewoners. Daarnaast krijgen de daken van het gebouw en de parkeergarage een retentiedak, waarmee regenwater veel beter opgevangen kan worden en gebruikt wordt om het groen te voeden. Sluisbuurt krijgt een ondergronds afval-transport-systeem. Deze woontoren is het eerste gebouw dat hierop wordt aangesloten.