Home Overzicht Zeven kunstwerken versterken identiteit Cruquiusgebied

Zeven kunstwerken versterken identiteit Cruquiusgebied

0

In het Cruquiusgebied zijn plannen voor kunst in de openbare ruimte. Daarmee wordt de nieuwe identiteit van het gebied versterkt. Ze moeten zorgen voor een mooie en diverse leefomgeving.

Oorspronkelijk was het schiereiland Cruquiusgebied een bedrijventerrein. Kunstwerken moeten de overgang van het industriële en nautische karakter naar het woongebied verbeelden. Ze laten een verbinding tussen het helden en het verleden zien. De geplande kunstwerken komen aan het water.

De visie is opgesteld door bewoners, ontwikkelaars, de gemeente en bureau Wiseguys. De kunstvisie is vastgesteld door het dagelijks bestuur van het stadsdeel. Op zeven verschillende locaties komen kunstwerken, één serie van vijf in de dwarsstraten die naar het water leiden en twee monumentale kunstwerken. Eén op het plein in deelgebied zeven en één aan de Van Lohuizenlaan.

Kunstenaars kunnen zich niet aanmelden. Een commissie van kunstkenners stelt een longlist op. De kunstcommissie Cruquius adviseert vervolgens om tot een shortlist te komen. Die kunstenaars wordt gevraagd met een ontwerp te komen. Het beschikbare budget voor de uitvoering is nog niet definitief. Bij onvoldoende budget worden mogelijk niet alle kunstwerken uitgevoerd.

Check [email protected] voor meer informatie.