Op het eerste oog lijkt Sardi Meat&More een slagerij, maar dat is het niet alleen. De zaak in de Eerste Oosterparkstraat is meer dan een ambachtelijke slagerij. Sardi biedt een ‘pick and grill’ concept aan en de klant loopt in een u-vorm langs de verschillende producten. Een ontdekking.

‘Je loopt via de versproducten, maaltijden, langs de verse broodjes naar de vleesartikelen’, vertelt Raouan, de dochter van de eigenaar.

‘We openden in 2020 onze zaak met dit speciale concept en de klanten weten ons steeds beter te vinden. We zijn elke dag open van 9.00 tot 20.00 uur’, legt een collega van Raouan uit. VIa het digitale scherm doen veel klanten hun bestelling. Of via de website. Ook komen de bestellingen van veel Amsterdammers binnen met Uber Eats. 

Bij Sardi zijn er tafeltjes waar je direct je versbereide maaltijd kunt opeten. ‘Het favoriete broodje bij de lunch is de Steak&Cheese, die loopt heel goed’, zegt Raouan. ‘Bij de vleesproducten is de barbecue kip populair en met mooi weer is er een enorme run op alle barbecue producten.’

De klanten uit Oost omschrijven de medewerkers als vrolijk en direct. “Zelf kwam ik uit een klein dorp en moest even wennen om te werken in de stad, maar ik leerde snel hoe ik me moest aanpassen aan de stedelijke mores” aldus een van de medewerkers. De klanten komen overal vandaan, veel klanten komen van buiten Amsterdam. Via Instagram creëert Slagerij Sardi veel promotie een aandacht voor verschillende gerechten

Bestellen kan ook bij het beeldscherm

‘Wij zijn liefhebbers van vlees, maar ook van dieren. Ons kwaliteitsvlees is afkomstig van dieren die een goed leven hebben gehad. Dat proef je terug in de smaak van het vlees. De dieren zijn op een duurzame manier gehouden’ vertelt de slager van Sardi. ‘Het comfort van het dier staat bij ons voorop. Tijdens het leven, maar ook bij het slachten. Dit gebeurt op een diervriendelijke en respectvolle manier. Daarnaast is al ons vlees halal gecertificeerd.’

De klanten lopen inmiddels in en uit. ‘Op de maandag en donderdag haal ik hier standaard mijn verse maaltijd omdat ik dan na mijn werk direct ga sporten’, zegt een buurtbewoner. ‘Mijn persoonlijke favoriet is een stukje ribeye op de grill’, zegt Raouan. Voor de vleesliefhebbers in Oost is dit een waar walhalla. 

Sardi, Eerste Oosterparkstraat 96