Home Exposities in Oost Arcam | te zien

Arcam | te zien

2

De periode 2000 – 2020 is een fascinerend tijdperk, waarin we van hausse naar crisis gingen, en van waaruit de stad langzaam weer aan het opkrabbelen is. De invloed van corona op de ontwikkeling van de stad is een volgende grote vraag. In de afgelopen decennia is de context rondom woningbouw, opdrachtgeverschap, ruimtelijke ambities en grootstedelijke projecten meermaals radicaal veranderd. Die veranderingen brengen we in kaart met onze nieuwe tijdlijn: Amsterdam 2000 – 2030.

Expositie
Tijdlijn Amsterdam 2020-2030

Te zien

Er is ontzettend veel gebeurd in de stad de afgelopen twintig jaar in de stad. Van de ontwikkeling van de Zuidas naar de ophef rondom de Sluisbuurt. Van volumebouw (The Whale) tot hoogbouw (Pontsteiger). En van oud icoon ‘Silodam‘ (2002) tot nieuw icoon ‘Noord/Zuidlijn‘ (2018). In het souterrain van Arcam reis je nu door de laatste twee decennia van Amsterdam heen met de nieuwe tijdlijn.

Foto Sanne Couprie


Arcam →
Prins Hendrikkade 600

Arcam is het Architectuurcentrum van Amsterdam. In het bezoekerscentrum aan de Prins Hendrikkade kun je terecht voor alle informatie over de architectuur en stedenbouw van Amsterdam. Arcam biedt een breed programma van exposities, lezingen, excursies, debatten en grote jaarlijkse evenementen. 


 

2 REACTIES