Home Exposities Arcam

Arcam

2

Arcam toont dit najaar hoe de Sluisbuurt eruit kan zien. Drie enorme maquettes van de Gemeente Amsterdam en de Academie van Bouwkunst Amsterdam vullen de galerieruimte.

Expositie
Sluisbuurt Studies

Te zien vanaf 7 september

D

e Sluisbuurt is de toekomstige gemengde wijk op de kop van Zeeburgereiland. Op Zeeburgereiland wordt sinds een paar jaar flink gebouwd. In de nabije toekomst wonen hier meer dan 10.000 Amsterdammers in nieuwe buurten: de Sportheldenbuurt, de Sluisbuurt en de beide Baaibuurten.

Het driehoekige Zeeburgereiland ligt binnen de ring A10, ten oosten van de Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied en ten westen van IJburg.

Het terrein werd begin twintigste eeuw aangeplempt met baggerslib afkomstig uit het IJ en het Oostelijk Havengebied. Gedurende de eeuw was het een afgelegen gebied dat in gebruik was als militair terrein met schietbanen en de watervliegtuigbasis Marinevliegkamp Schellingwoude. In de jaren tachtig werd de Rioolwaterzuiveringsinrichting Oost aangelegd op het voormalige militaire terrein. In 2006 is ter vervanging hiervan een nieuwe installatie in het Westelijk Havengebied in gebruik genomen.


Arcam Prins Hendrikkade 600

Arcam is het Architectuurcentrum van Amsterdam. In het bezoekerscentrum aan de Prins Hendrikkade kun je terecht voor alle informatie over de architectuur en stedenbouw van Amsterdam. Arcam biedt een breed programma van exposities, lezingen, excursies, debatten en grote jaarlijkse evenementen. 


 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here