Home Exposities in Oost Arcam | te zien

Arcam | te zien

2

Tot 27 november | Het Amsterdamse watersysteem regelt waterpeil en -kwaliteit in één van de dichtbevolktste gebieden van Nederland. Door de behoefte aan meer woningen en door klimaatverandering zal het systeem in de toekomst eerder zwaarder dan minder zwaar worden belast. Daarmee bevindt het netwerk van dijken, gemalen, sluizen en stuwen zich momenteel op de toppen van zijn capaciteit. Dat betekent dat er in de toekomst keuzes zullen moeten worden gemaakt, maar het biedt ook kansen voor nieuwe manieren om met water om te gaan.

Expositie
Leven met water

Te zien tot 27 november

Met maquettes – van Havenstad tot IJmeer – die speciaal voor de tentoonstelling gemaakt zijn, krijg je een indruk van de keuzes die we nu moeten maken voor een veilige stad in de toekomst. Als Architectuurcentrum kijken we hoe ontwerpers kunnen bijdragen aan een energieneutraal, circulair en waterbestendig 2050.

In de tentoonstelling ontdek je bijvoorbeeld voorbeelden van recente waterwoningen, eilandontwikkelingen en gebouwen in, op of aan het water die in nauwe samenhang met het watersysteem zijn ontworpen. Dit in tegenstelling tot het opnemen van een strookje ‘makelaarswater’ (meestal een ondiep waterbassin, niet verbonden met een watersysteem, zodat woningen kunnen worden verkocht als ‘aan het water gelegen’).

Enkele maquettes van deze voorbeelden zijn tijdens de tentoonstelling te zien op de bovenste verdieping van ons paviljoen!


Arcam →
Prins Hendrikkade 600

Arcam is het Architectuurcentrum van Amsterdam. In het bezoekerscentrum aan de Prins Hendrikkade kun je terecht voor alle informatie over de architectuur en stedenbouw van Amsterdam. Arcam biedt een breed programma van exposities, lezingen, excursies, debatten en grote jaarlijkse evenementen. 


 

2 REACTIES