Bijna 700 deelnemer liepen mee met de 19e editie van de Nescioloop atletiekclub AV’23 uit Oost. Het aantal deelnemers lag hiermee een kwart hoger dan vorig jaar. Het heerlijk zonnige weer, en het vorig jaar gewijzigde parcours, droegen hier ongetwijfeld aan bij. Ruim 190 lopers kwamen uit Oost.

Het parcours ging grotendeels door Oost, Diemen en natuurlijk over de iconische Nesciobrug. De organisatie kijkt terug op een prachtige wedstrijd met veel enthousiaste deelnemers die wel de strijd aan moesten met de pittige wind op de terugweg.

Bij de heren deed AV’23 atleet Guus Reurink uit Duivendrecht net iets meer 50 minuten over de 15 kilometer. Mireille Goos had slechts net iets meer dan een uur nodig waarmee ze de concurrentie ruimschoots voor bleef. Bij de 8 kilometer kwamen Martijn Poulus uit Oost en Elise Blad als eerste binnen op de atletiekbaan van sportpark Voorland/Middenmeer. Er werd gelopen over de afstanden 8 km, 15 km en de jeugdlopen overr 750 en 1.923 meter.

De Nescioloop verbindt zich elk jaar aan een goed doel, namelijk het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam. In totaal doneerde de deelnemers € 1.213,00 om kinderen uit achterstandsgezinnen te laten sporten.

Ongeveer 100 vrijwilligers en officials, veelal uit Oost maakten de Nescioloop weer mogelijk. Op naar de 20e editie in 2025.