‘We doen het samen!’, zegt initiator Salih Türker die vandaag voor de derde keer de Indische Buurt Run organiseert samen met vijftig vrijwilligers. Het hardloop en wandelevenement voor jong en oud trekt dit jaar ruin 425 deelnemer waarvan 350 uit Oost komen. Er is een 1 kilometer KidsRun, 5 kilometer voor volwassenen en de 3 kilometerwandelroute. Langs de routes die loopt door het Flevopark en Javastraat, moedigen veel enthousiaste familieleden en buurtgenoten de lopers aan.

Arie Martijn Schenk

‘Met dit sportieve, sprankelende evenement brengen we buurtgenoten samen en vieren we onze diverse gemeenschap in Oost’, zegt een enthousiaste vrijwilliger van de organisatie. Veel deelnemers zijn net begonnen of willen beginnen met bewegen. Vaak zijn de grote hardloopwedstrijden onpersoonlijk en hooggegrepen. Dit laagdrempelige evenement midden in de wijk trekt elk jaar meer bezoekers. 

Twee vrijwilligers bij de kraam met onder andere de appels en flesjes water vertellen dat ze al drie jaar meehelpen of zelfs meelopen. Later op de dag maken ze ook verse broodjes en salades voor iedereen. ‘Vele handen maken licht werk’, zegt een buurtbewoner.

De initiatiefnemers van de Indische Buurt Run hebben een groot maatschappelijk hart, veel binding met de Indische Buurt en ieder hun eigen persoonlijke verhaal over hoe bewegen hun leven veranderde. Eind 2021 vatte ze daarom samen het idee op om iedereen, jong en oud, het ‘kampioensgevoel’ van een event te geven. En al drie jaar inspireert de Run om met een eigen verhaal mee te doen. 

‘Het geeft ons een voldaan gevoel om mensen te motiveren om meer te bewegen en aan een gezonde leefstijl te werken. Een gezonde leefstijl kent zoveel voordelen’, aldus de organisatie. En zo is het, iedere deelnemer gaat met een medaille en inspiratie naar huis na een mooie dag. Op naar 2025!
Stichting Kinderfeest en het KWF zijn als goed doel aan het evenement verbonden.

De complete uitslag