Home Overzicht 2.500ste containeradoptant woont in de Javastraat

2.500ste containeradoptant woont in de Javastraat

0
Stan Joosten uit de Javastraat krijgt van wethouder Laurens Ivens (Reiniging) als 2500ste containeradoptant de set schoonmaakspullen en een bos bloemen.

Een verrassing vandaag voor de 24-jarige Stan Joosten uit de Javastraat. Hij meldde zich onlangs aan bij de gemeente als containeradoptant en bleek de 2.500ste adoptant in de stad te zijn. Wethouder Laurens Ivens ging langs en gaf hem bij zijn geadopteerde containers de set schoonmaakspullen en een bos bloemen.

‘Ik deed al vaker mee met opruimacties in Oost en daarna viel het afval in mijn eigen buurt me ook steeds meer op’, zegt Stan Joosten. ‘Ik geef veel om de natuur, de leefomgeving van veel dieren, ook in onze drukke stad. Daarom wil ik dat daarvoor goed gezorgd wordt. Door de buurt schoon te houden, voorkomen we dat het zwerfvuil in de natuur terecht komt. Daarom heb ik mij opgegeven als containeradoptant.’

‘Het is mooi dat steeds meer Amsterdammers een handje willen helpen om te zorgen dat hun buurt er netjes bij ligt’, laat wethouder Laurens Ivens weten. ‘Onze containeradoptanten zijn voor ons heel belangrijk, daarom wil ik ze allemaal bedanken voor hun inzet. Want de stad schoon houden kunnen we alleen samen!’

Sinds 2007 kunnen Amsterdammers zich bij de gemeente opgeven als containeradoptant. Zij helpen dan mee de omgeving van een ondergrondse container in hun buurt schoon te houden. Daarnaast helpen ze door bij de gemeente te melden als een container vol of kapot is of als afval op de verkeerde dag of plek buiten staat. Sinds de coronacrisis hebben meer dan 500 Amsterdammers zich als nieuwe containeradoptant aangemeld.