Home Overzicht Festival ‘Jazz Talents at the Plantage’ dit jaar in de Hortus, Hermitage...

Festival ‘Jazz Talents at the Plantage’ dit jaar in de Hortus, Hermitage én Artis

0

De zesde editie van het openlucht jazzfestival Jazz Talents at the Plantage biedt dit jaar meer locaties en meer optredens dan de eerdere vijf edities. In Artis, Hermitage en de Hortus vullen talenten van het Conservatorium (Sweelinck Academie) het programma met liveoptredens.

De reeks start in de sfeervolle binnentuin van de Hermitage op zaterdag 3 juli. De concerten in de Hermitage (elke zaterdag in juli en september) worden gepresenteerd door DJ Von Rosenthal, die vooraf en afsluitend de binnentuin in een zomerse sfeer zet. Je kunt een eigen spot vinden op de strandstoelen, op het terras of met een kleed in het gras en genieten van drankjes van de kiosk. Entree 6 euro, tickets en informatie via hermitage.nl/agenda.

Waar de meeste bezoekers van de Hermitage DJ von Rosenthal de la Vegaz kennen als dé klassieke muziek dj van de Spaanse Meesters en Classic Beauties tentoonstellingen, draait hij deze zaterdagen jazzy tunes. ‘Dat de Hermitage Amsterdam de jonge jazz talenten van het Conservatorium een kans geeft live te spelen voor het altijd gezellige publiek in de mooiste binnentuin van Amsterdam is natuurlijk fantastisch. Dat ik daarvoor en daarna jazzy plaatjes mag draaien én deze middag mag presenteren, in deze broeierige zomer waarin weer meer kan, is een godsgeschenk!’

Jazz Talents at the Plantage ook in Artis

Dit jaar is het de eerste keer dat het openlucht jazzfestival Jazz Talents at the Plantage ook plaatsvindt in Artis. Op vrijdagavond spelen jonge muzikanten van het Conservatorium van 18.00 tot 20.00 uur een intiem en akoestisch jazzconcert midden in het park. Er is  altijd plek in het warme gras voor een zomerse avondpicknick. Het tarief voor de zomeravonden is € 15,00, voor Artis-leden is de prijs € 10,00.

In de Hortus jazz sfeervol in de palmenkas

Elke zondag in juli en augustus is de Hortus ’the place to be’ Tussen 18.00 en 20.00 uur is er live muziek. Tijdens dit festival treden er in de Palmenkas vooral akoestische duo’s op in een intieme setting. De tuin en het café zijn deze zomer op zondag tot 21.00 uur geopend.

Een entreeticket voor de Hortus geeft je toegang tot de hele tuin. Dit ticket geeft geen garantie voor een zit plek in de Palmenkas voor de jazz. Hier is beperkt plek. Kom daarom op tijd. Voor de Palmenkas geldt vol = vol. De normale entreeprijs is van toepassing, koop je kaarten vast online