Home Groen 2,2 miljoen euro voor groenprojecten in Oost

2,2 miljoen euro voor groenprojecten in Oost

0

Voor vijf grote groenprojecten in Oost heeft de gemeente ruim 2,2 miljoen euro uitgetrokken. Het grootste deel daarvan is bestemd voor de te ontwikkelen drijfeilanden van het Zeeburgereiland. Daarin investeert de gemeente 650.000 euro.

Voor groenprojecten in Oost is er € 600.000 beschikbaar voor het Sciencepark. Voor de vergroening van de spoorbermen bij Overamstel is € 262.656 uitgetrokken. De gemeente investeert € 700.000 in de herinrichting en vergroening van de Platanenweg en voor Jeugdland is € 25.000 beschikbaar.

‘Met al die woningen die erbij komen in de stad krijgen we ook steeds meer Amsterdammers die graag gebruik willen maken van groen’, aldus wethouder Jakob Wedemeijer. ‘Daarom zorgen we ervoor dat de parken daar klaar voor zijn, en maken we ook sportparken groener en toegankelijk voor recreatie. Door extra te investeren in de kwaliteit van groen zorgen we ook dat Amsterdamse dieren meer leefruimte krijgen.’

In totaal gaat het om zeventien grote groenprojecten verdeeld over de hele stad waarvoor € 53.100.000 beschikbaar. is Grote bedragen gaan naar een kwaliteitsimpuls van het Nelson Mandelapark in Zuidoost (€ 5.222.270) en de herinrichting van het Frederiksplein tot Frederikspark (€ 2.312.578). Meer dan een miljoen euro is ook uitgetrokken voor groen in het Westerpark en voor een toekomstbestendig Erasmuspark.

Deze investeringen moeten ervoor zorgen dat het groen meegroeit met de groei van de stad. Er komt meer groen, een betere kwaliteit van groen en meer biodiversiteit in de stad.