Home Overzicht 24 uur Oost in QRU: Kunst en performances in campingsfeer

24 uur Oost in QRU: Kunst en performances in campingsfeer

0

Buiten is het herfst, maar in QRU is het nog zomer. De culturele buurtloods organiseert tijdens 24H Oost een artistieke camping met kunst, cultuur, maar ook sport en welzijn. Kunstenaars uit de buurt exposeren in tenten en houden performances.

Lewis Daniels

Het evenement opent om 12.00 uur met knutselen. Twee uur later beginnen de camping-games, zoals sjoelen, tafeltennis, badminton, knikkeren. Jonge kinderen hebben de zandbak om kastelen te bouwen. Ontspannen kan in hangmatten en de zithoek.

Tussen 16.00 en 18.00 uur is er een rondleiding op de artistieke camping. Rosa Johanna verbeeldt kunst met een beamer in een partytent. De tent van Claudia Kool staat vol met mini-huiskamers en -caravans. Ze dienen als opbergplek voor mobiele telefoons. Antonia Steffens geeft een performance op een sinaasappelbed. Lola Czaplinsky huist met haar knuffeldieren in een knuffeltent.

Net als op een echte camping houdt QRU tussen 18.00 en 21.00 uur een disco. Al die hits waar romances op zijn ontstaan of glazen op sneuvelden komen weer voorbij. Het avondeten is al geregeld. QRU serveert met pannenkoeken, patat, hamburgers en snacks echt campingeten.

Als de camping is afgebroken, volgt een paar dagen later Open Call. Op 31 oktober tonen vijf kunstenaars werk dat nog in ontwikkeling is. Met het commentaar van het publiek in hun achterhoofd gaan ze het werk later voltooien. De deelnemers zijn studenten aan de Gerrit Rietveld Aacademie en professionele kunstenaars.

Check www.qru.amsterdam