Home Overzicht 4 mei herdenking op het Ceramplein dit jaar via livestream

4 mei herdenking op het Ceramplein dit jaar via livestream

0

De jaarlijkse publieke 4 mei-herdenking op het Ceramplein in de Indische Buurt kan dit jaar vanwege de coronabeperkingen niet op het plein worden gehouden. Via de internetkanalen van Indische Buurt TV is er van 19.00 tot 20.10 uur een live-registratie van de traditie te zien.

Bij de herdenking in de Indische Buurt is er altijd aandacht voor de 558 joodse bewoners die in de oorlog weggevoerd en omgebracht zijn. Daarnaast staan wordt ook stilgestaan bij oorlogsslachtoffers in recente conflicten. In deze wijk wonen veel mensen die oorlogsellende in Afrika en het Midden-Oosten, maar ook ergens anders in de wereld zijn ontvlucht. Ook zij worden geëerd. De herdenking wordt gedragen vanuit de verschillende gemeenschappen: Verbondenheid door Diversiteit.

In het programma zullen onder meer acht mensen uit de buurt in gesprek gaan over de wezenlijke waarden die voor hen verbonden zijn aan de 4 mei-herdenking. Twee dichters hebben prachtige Spoken Wordgedichten gemaakt. Santiago Ziza brengt stemmige muziek ten gehore. Er worden namen van twintig joodse kinderen voorgedragen. Voorafgaand aan de twee minuten stilte blaast een trompettist The Last Post. Op de achtergrond is het Ceramplein te zien.

De live stream uitzending is in Full HD te volgen via Facebook: @IBTVwijk en Youtube: IBTV Indische Buurt. De uitzending is voor iedereen toegankelijk. Wie zich aanmeldt via het evenement krijgt een signaaltje als de uitzending start.

De organisaties Alle Kleuren Oost, Buurtmuseum Indische Buurt en Vereniging Assadaaka werken voor de herdenking samen met Indische Buurt TV.