Home Overzicht Canta’s verdwijnen uit Amsteldorp

Canta’s verdwijnen uit Amsteldorp

0

Onlangs zijn in Amsteldorp meerdere Canta’s gestolen. Door de rust in stilte in het stadsdorp is het een geliefde plek voor dieven. In Het Parool van 20 april staat een interview met een van de Canta-eigenaren.

Volgens de man van wie vorige week zijn voertuig werd gestolen, is dezelfde nacht nog een Canta ontvreemd en is geprobeerd nog een Canta te stelen. Dat mislukte omdat die niet wilde starten.

Canta’s zijn extra gevoelig voor diefstal. Anders dan scooters en brommobielen hebben ze alleen een verzekeringsplaatje en geen kenteken en nummerbord. Dit omdat een Canta voor de wet een invalidevoertuig is. Opsporing van gestolen Canta’s wordt bemoeilijkt door het ontbreken van een kenteken (en registratie daarvan). Veel controle op papieren is er niet. Twee jaar geleden werden in Noord veel Canta’s gestolen. De politie heeft de bende die dit deed opgerold.

Tips om diefstal tegen te gaan

Een extra stuurslot – deze worden om of aan het stuurwiel bevestigd – bemoeilijkt diefstal, net als de Canta vastleggen aan een ketting. Verder geldt, hoe meer sloten, hoe meer tijd om die te openen. Voor de dief is dit een extra hindernis. Canta’s die staan geparkeerd op plekken waar ’s avonds en ’s nachts meer leven is, laten dieven vaker staan.