Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Lentekleuren op je bord

Koken uit de Krat: Lentekleuren op je bord

0
Recept: Gesmoorde prei met feta, raapsteel, eieren en ciabatta

Hoewel we onszelf een strikt kookboeken-koop-verbod hebben opgelegd, bezwijken we om de zoveel tijd toch. Zo konden we Simpel van Ottolenghi niet laten liggen, al was het maar om het smaakopwekkende omslag van een stralende citroen.

Kookboekhandel-opperhoofd Jonah Freud leerde ons ooit dat een kookboek geslaagd is als je er een terugkerend recept uit vist. In die zin was Simpel beslist geen miskoop want niet alleen de watermeloensalade met appel, citroengras en limoen werd een hit, ook werden we dol op zijn groene versie van shakshuka. Shakshuka is het ruimhartige Midden-Oosterse gerecht van eieren in een saus, van oorsprong een kruidige tomatensaus. Een weergaloos katerontbijt, maar ook, met een broodje om te dippen, een fijne avondmaaltijd.

Ottolenghi bedacht voor zijn Simpel een groene variant, die wij weer hebben aangepast aan de smaak en groententoevoer van de Krat. Dit keer met prei en raapsteel. Lentekleuren op je bord!

Eet smakelijk. Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat