Home Eten&Drinken Koken uit de Krat | Marokkaanse stamppot

Koken uit de Krat | Marokkaanse stamppot

0
Recept | Marokkaanse stamppot met rode ui, kipköfteburgertjes en winterse ‘tzatziki’.

Het mag er dan weken achterelkaar grijs uitzien, bij de Krat zijn we niet voor een gat te vangen. Het blijft de kunst om in deze maanden, wanneer zoete tomaatjes, spinazie of aubergines onbereikbare dromen lijken, toch opgewekt te blijven koken. Enter de specerijen, want die bieden ontelbare ontsnappingsmogelijkheden voor kool en knol.

Zo waren we blij verrast met de (vonden we zelf al) behoorlijk gewaagde fusion van oer-Hollandse knolselderijstamppot met het beslist zwoele ras el hanout. Dit Arabische specerijenmengsel kent vele variaties, maar piment, kardemom, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en kurkuma vind je er sowieso in terug.

Slager Jasper kruidde voor ons het kippengehakt met een köftekruidenmengsel. De köfteburgertjes van Sparc werden (als eindopdracht voor haar studie) ontwikkeld door onze oud-stagiair Janna Witte. Hoe leuk is dat?

Tot slot: de yaconwortel zorgt met de yoghurt en munt voor de nodige lentefrisheid. Zo kunnen we er wel weer even tegenaan.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat