Home Overzicht 645 Anderhalvemeter maatregelen goedgekeurd

645 Anderhalvemeter maatregelen goedgekeurd

0

De openbare ruimte in Amsterdam wordt tijdelijk ingericht op de 1,5-metersamenleving. Bewoners, ondernemers en culturele en onderwijsinstellingen hebben plannen ingediend voor buurtactiviteiten, tijdelijke terrassen en andere initiatieven. Van de 1.132 voorstellen die zijn binnengekomen, heeft de gemeente er 645 goedgekeurd.

Nu veel mensen meer tijd thuis en in hun eigen buurt doorbrengen, en ze ook deze zomer meer in de stad zullen zijn, is  het belangrijk te zorgen dat er voldoende ruimte is om op anderhalve meter afstand in een park, aan het water of op een pleintje te kunnen zitten, en om daar veilig naartoe te komen. Ook zijn er in drukke winkelgebieden, op markten, bij de pontaanlandingen en rondom scholen 1,5-metermaatregelen genomen.

De eerste tijdelijke veranderingen in de openbare ruimte door maatregelen van de gemeente en buurtinitiatieven zijn nu te zien op een kaart. Daarop kun je zien dat in Oost is de 1,5-metermaatregel is goedgekeurd voor een aantal punten zoals de aanlanding van het pontveer op het Azartplein, de Weesperzijde, Park Zomerlust in het Amstelkwartier, en voor Rocycle in de Oosterparkbuurt

Ook scholen hebben maatregelen genomen. Die gelden nu voor De Witte Olifant in Centrum Oost, Montessorischool de Amstel in het Amstelkwartier en op IJburg Het Podium, Laterna Magica en basisschool Zuiderzee.

De gemeente komt de volgende week met de terrasuitbreidingen die op een aparte kaart te zien zullen zijn.