Home Overzicht Dit jaar beleef je Roots Festival thuis vanuit je luie stoel

Dit jaar beleef je Roots Festival thuis vanuit je luie stoel

0

Voor het eerst in bijna veertig jaar presenteert Amsterdam Roots een geheel digitaal festival. Het festivalprogramma varieert van inspirerende talks en performances, live music, zoom-circusworkshop, verhalende performances, tot een theatrale urban dance battle performance.

In deze online editie besteedt Amsterdam Roots Festival in het bijzonder aandacht aan ‘Third Culture Kids’: mensen die opgroeien tussen twee of meer culturen. Met performances, muziek, verhalen, theater, poëzie en gesprekken zoeken we naar nieuwe definities van roots en identiteit.

Amsterdam Roots Festival vindt in gewone tijden plaats in het Oosterpark en verschillende zalen in Oost. De Covid-19 pandemie verhindert deze zomer het festivalseizoen zoals we dat gewend zijn. Ook Amsterdam Roots heeft het grootste deel van het programma moeten doorschuiven naar volgend jaar of zelfs moeten annuleren. Maar het bloed stroomt waar het niet gaan kan en we hebben afgelopen maanden een toch nieuw programma samengesteld.

Het was niet mogelijk om het gehele programma dat gepland stond in het Oosterpark, Bimhuis, Pakhuis de Zwijger, Tapastheater en de andere zalen te transformeren naar online programma’s, maar er is een mooie selectie gemaakt die de kern van Amsterdam Roots Festival goed representeert.

Donderdagavond 25 juni opent het festival live vanuit het Compagnietheater. Verschillende makers en denkers gaan in gesprek over hoe leven in verschillende culturen van invloed is geweest op hun artistieke en persoonlijke ontwikkeling. Op zaterdag 27 juni vertellen drie storytellers over hun persoonlijke onderzoek naar het opgroeien binnen verschillende culturen. Verder geeft Conjunto Papa Upa een online concert vanuit Bimhuis, praten we met de makers van Sites of Memory over de nieuwe voorstelling en nemen de urban dansers van Native Moons ons mee in een overweldigende freestyle performance vanuit de nieuwe Amsterdamse club Lovelee.

Amsterdam Roots Festival van 25 t/m 28 juni. Alle programmaonderdelen worden gestreamd via www.amsterdamroots.nl | www.facebook.com