Home Overzicht Minimal Music Festival met kleine groepen langs muziek en installaties

Minimal Music Festival met kleine groepen langs muziek en installaties

0
Theun Mosk | Foto Melle Meivogel.

Het Minimal Music Festival in het Muziekgebouw is dit jaar anders dan anders. Samen met gastcurator Theun Mosk is een unieke festivaleditie ontwikkeld, waarin publiek in kleine groepen zich langs muziek, installaties en backstage-ruimtes verplaatst.

Op uitnodiging van het Muziekgebouw transformeert Theun Mosk, bekend als scenograaf van werken van onder andere Boukje Schweigman, Michel van der Aa en Robert Wilson, het Muziekgebouw tot een ‘ruimtetijdpartituur’. Het is een intiem theatraal traject dat bezoekers in drie uur door de krochten van het Muziekgebouw en het Bimhuis voert, onder begeleiding van getrainde gidsen. Drie dagen lang speelt het Minimal Music Festival zich af op die route door tijd en ruimte.

Drie dagen met zesentwintig startmomenten

In totaal zijn er in de loop van drie dagen zesentwintig startmomenten. Iedere groep van dertig bezoekers legt dezelfde route af, door het Muziekgebouw en het Bimhuis, maar de artistieke invulling varieert: de ene keer ligt de nadruk op hedendaagse muziek, met een wereldpremière van componist Peter Adriaansz door Asko|Schönberg, dan weer op klassieke minimal van pionier Charlemagne Palestine.

Vrijdag staat in het teken van spiritualiteit en trancemuziek van de soeficultuur, waarvoor het Minimal Music Festival samenwerkt met het Rotterdamse Mystic Festival. Op zaterdagochtend is er een familieprogramma en de zaterdagnacht ligt in handen van vooruitstrevende elektronische artiesten als de Berlijner Thomas Ankersmit en de Amsterdamse Upsammy.

Onderweg komt je van alles tegen. Behalve twee muziekoptredens in de zalen zijn er langs de route en in de studio’s performances en installaties van onder meer Tamar Blom, Boris Acket en Touki Delphine. Herhaaldelijk hoor je een werk van geluidskunstenaar Gerjan Piksen: hamermachientjes die volgens een uitgekiende partituur overal in het gebouw op muren, balken en ramen tikken, laten het hele Muziekgebouw resoneren.

Minimal Music Festival in het Muziekgebouw  met 26 routes op donderdag 1 tot en met zaterdag 3 juli. Iedere route is geheel corona-proof, duurt drie uur en op verschillende momenten op de route zorgen we voor eten en drinken (bij de prijs inbegrepen).

Ticket 49 euro |  39 euro voor CJP, Stadspashouders (alle tickets zijn incl. eten en drinken)