Home Overzicht Getalenteerde fotografen vertellen over L’atelier Hétérotopie

Getalenteerde fotografen vertellen over L’atelier Hétérotopie

0

Getalenteerde fotografen van de stichting Vrolijkheid namen vorig jaar deel aan het fotografieproject L’atelier Hétérotopie en vertellen hierover op zondag 21 augustus in het Joods Museum. Het museum toont een selectie uit l’atelier hétérotopie in de tentoonstelling Every Picture Tells a Story: een tentoonstelling met fotografie uit de jaren dertig tot vandaag de dag. Van de jonge fotografen Nur, Hafsa en Miriam, die meewerkten aan L’atelier Hétérotopie, zijn drie prachtige beelden te bewonderen, die nog tot 4 september te zien zijn in het museum. 

Een hétérotopie is een ruimte die niet privaat, maar ook niet publiek is. Het is een tussenruimte gereserveerd voor iets bijzonders. Dit geldt ook voor een azc: het is een wereld op zichzelf en tegelijkertijd staat het buiten de maatschappij.

Met het gegeven van de hétérotopie zijn de jonge fotografen, samen met workshopleiders Eliza Bordeaux en Elianne Welles, gaan verkennen hoe beeldtaal kan worden ingezet om visueel uitdrukking te geven aan jezelf binnen verschillende omgevingen. Het asielzoekerscentrum in Rijswijk en zijn omgeving en een uitstap naar Rotterdam werden als hétérotopie verkend. Drie fotografen die deelnamen aan dit project zullen enkele van deze foto’s te bespreken.

De presentatiemiddag over L’Atelier Hétérotopie vindt plaats op zondag 21 augustus in het auditorium van het Joods Museum. Aanvang 14.30 uur. Toegang entreeticket JCK + € 5,00.

Stichting de Vrolijkheid

De Vrolijkheid is een netwerk van professionele kunstenaars, regelaars, vrijwilligers, kinderen, jongeren en ouders, die samen wekelijks meer dan honderd kunstprojecten op meer dan 25 azc’s realiseren. Vrolijke ruimtes bieden de inspiratie om eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen.