Home Overzicht Speelplaats Oosterpark

Speelplaats Oosterpark

0

Op een zonnige lentedag was opeens het Magic Circus neergestreken in het Oosterpark en had de circustent opgeslagen naast de muziekkoepel. Rondom stonden caravans en overal lagen kabels in de weg.

De kassa was potdicht en de enige met circus verwante activiteit kwam van twee honden die uit het raam van een van de wagens hingen en nerveus blaften naar iedere voorbijganger. Een act van niks.
In de muziekkoepel was wel activiteit. Hier danst een groep Chinese vrouwen met bevallige bewegingen op mysterieuze muziek.

Een paar moeders met kinderen keken belangstellend toe en een Chinese man in een trainingspak met een grote lach op zijn gezicht paradeerde bij de trap van de koepel.
Hij hield de wacht.

In de rest van het park liepen overal mensen rond met een serieus gezicht die rotzooi aan het opruimen waren. Het waren er wel twintig of dertig.

Ik dacht te maken te hebben met een groep tot taakstraf veroordeelden en keek in mijn ooghoeken al uit naar Glennis Krijs van de JordaanJumbo geweldsuitbarsting, maar die was in geen velden of wegen te bekennen.
Het bleek echter om iets heel anders te gaan vertelde Ellis, de aanvoerder van het gezelschap.

Het is maar dat U het weet.