Home Overzicht Tigers nemen leiding in sneltreinvaart

Tigers nemen leiding in sneltreinvaart

0

Begin dit seizoen won het U19-team van de Amsterdam Tigers thuis met 10-2 van GIJS. De tweede zege was afgelopen weekend in Groningen. Leuk detail, net als het eerste team van Amsterdam scoorden ze zeven goals en kwamen de tegenstanders niet verder dan twee punten, 7-2 en 2-7 dus. Nog twee overeenkomsten: beide wedstrijden gingen in de eerste periode gelijk op en kwamen daarna pas op gang.

Lewis Daniels

IJshockey U19

GIJS Groningen
vs Amsterdam Tigers
2-7

Aanvankelijk lijkt Amsterdam zijn weg niet te kunnen vinden op het ijs. Het zijn de inmiddels bekende euvels. Slechte passes en samenwerking, rommelig spel en soloacties die op niets uitdraaien. Groningen, dat dit seizoen nog geen wedstrijd won, verweert zich kranig. Ze houden de puck buiten hun goal, maar scoren zelf ook niet. De assist van Pascal Sitsen aan Lars Kan is een gemiste kans voor Amsterdam. De Groningse goalie grijpt vlak voor het doel de puck uit de lucht.

De Tigers komen in de tweede periode tot nieuwe inzichten. Het duurt nog acht minuten voordat dit resultaat oplevert. Noah Smits en Zebediah Oware geven de voorzet en Rik van den Huijsen maakt het af, 0-1. Zeven minuten later krijgt Mark Gasseling tijdens een powerplay een assist van Lars Kan en scoort met een prachtschot, 0-2. De trein komt op gang, een tijdstraf voor Amsterdam wegens tripping haalt de vaart er niet uit. Krijn Nolet schiet met een schitterende, splijtende pass de puck naar Rik van den Huijsen, die ‘m naar de eindbestemming brengt, 0-3. GIJS raakt verbeten, een Groninger gaat twee minuten naar de strafbank wegens Hooking. Zaran Zaitsoff neemt plaats in de Amsterdame locomotief, 0-4. De assist is van Lars Kan. Niet veel later heeft Groningen een powerplay. Drie seconden voor de tweede rust speelt Femke Bakker de assist van Senna Miller uit, 1-4.

Amsterdam is nog steeds op snelheid in de derde periode, hetzij een versnelling lager. Ze spelen iets slordiger, maar houden de controle. Een seconde voor de vijfenveertigste minuut rukt Gleb Lavryshko op naar het Groningse doel, 1-5. Vijf minuten later is de pass van Mark Gasseling aan Lars Kan goed voor het volgende Amsterdamse punt, 1-6. Groningen krabbelt terug. Senna Miller verzilvert de voorzet van Ilan Knap, 2-6. GIJS wil meer, maar de Tigers schikken niet in. Ondanks een penalty kill in de laatste twee minuten wegens een late hit beslist Malachy Conghaile met hulp van Zebediah Oware de avond, 2-7.

De U19 Tigers spelen -net als het eerste team- dit seizoen sommige periodes onder hun kunnen en halen daardoor minder uit een wedstrijd. In een enkel geval levert ze dat problemen op. Meestal komen ze sterk terug en vooralsnog staan beide teams op de eerste plaats. Een mooie positie die alleen maar beter kan worden als de Tigers zich niet op voorhand rijk rekenen door hun tegenstanders te onderschatten en meer samenspelen.

Het U19-team gaat een periode van welverdiende rust in. Deze maand keren ze niet meer terug op het ijs. Zondag 5 januari luiden ze om 19.00 het nieuwe jaar in. De gasten komen uit Den Bosch.