Home Overzicht John Engels presenteert jazz filmmaand in Q-Factory

John Engels presenteert jazz filmmaand in Q-Factory

0

Begin volgend jaar presenteert de legendarische jazz-drummer John Engels samen met filmregisseur Dennis Alink (Freek, Unknown Brood) een jazz filmmaand in Q-Factory. De selectie bestaat uit vier klassieke jazzfilms over grootheden als Chet Baker en Charlie Parker. De filmreeks wordt op 5 februari afgesloten met een live optreden van John Engels & Friends.

Foto lyk burggraaff

De aftrap van de filmmaand is op woensdag 15 januari met ‘Bird’ van regisseur Clint Eastwood, over het leven van Charlie ‘Bird’ Parker. Deze bekende jazz-saxofonist startte zijn carrière in de jaren 40 in New York en raakte al op jonge leeftijd verslaafd aan drugs.

Naast ‘Bird’ worden ook de filmklassiekers ‘My Foolish Heart’, over de nadagen van de carrière van Chet Baker met wie John Engels nog samenspeelde, ‘Round Midnight’ met Dexter Gordon en de met meerder Oscars bekroonde film ‘Whiplash’ vertoond op groot scherm in Q-Factory. Na afloop van Whiplash speelt John Engels samen met bevriende jazzmusici een live set bestaande uit nummers van de soundtracks van de vertoonde films.

15 januari Bird (Charly Parker)
22 januari My Foolish Heart ( Rolf van Eijk)
29 januari Midnight’ (met Dexter Gordon)
05 februari ‘Whiplash’ (Oscar-bekroond) en live John Engels & friends

Naast losse filmtickets is voor de jazz filmmaand ook een passe-partout verkrijgbaar, waarmee je de vier films en het optreden van John Engels & friends kunt bezoeken.

Verslaggever Irene Kuiper en videomaker lyk burggraaff gingen op bezoek bij John Engels.