Home Groen ‘Groendoener’ Jessica maakt samen met haar buren de Kadijkenbuurt groener

‘Groendoener’ Jessica maakt samen met haar buren de Kadijkenbuurt groener

0

Jessica zorgde er samen met haar buurvrouw Noor er voor dat de Kadijken weer wat groener worden. Door duurzame bloempottenbedrijf elho werd ze als ‘Groendoener’ gekozen en mag haar plan voor de vergroening van de straat werkelijkheid te laten worden. Samen met de buren gaan ze hun ‘grijze’ appartementencomplex vergroenen. 

Vergroenen van de stad is anno 2022 geen trend meer maar een behoefte. Om in deze behoefte te voorzien, startte elho de afgelopen maanden verschillende initiatieven om de groene dromen van natuurliefhebbers in de stad waar te maken. Het bloempottenbedrijf ging op zoek naar ‘Groendoeners’ en hielp hen met groen, potten en plantenbakken op weg om hun geveltuin of dakterras van meer groen te voorzien.

In de straat waar Jessica woont staan vooral appartementen en je mist er kleur. ‘Het zijn mooie gebouwen, maar wel een beetje grijs. Het kon wel wat magie van groen gebruiken’, aldus Jessica. Samen met haar buren heeft ze een doordacht groenplan ingestuurd waarbij de planten, potten en plekken al uitgewerkt waren. ‘Het plan van Jessica liet zien dat de buurt liefde heeft voor de straat en dat de bewoners zich ook zullen ontfermen over het onderhoud van de planten’, zegt Emily Verdoorn van elho.

Mensen die samen met hun buren een goed plan hadden om hun straat, plein of buurtplek te vergroenen, konden zich opgeven voor een groene make-over. Uit de vele inzendingen werden de winnaars gekozen, waaronder Jessica en haar buurvrouw Noor.