Waar mag ik voor jou over spelen? Die vraag luidt op het muziekimprovisatiefestival Een Harp onder de Riem. Het is een festival waar muzikanten ter plekke muziek bedenken en spelen. Dat doen ze geïnspireerd door de persoonlijke verhalen van bezoekers aan de Mozes & Aäronkerk op het Waterlooplein. Na 21 dagen, ruim 250 Amsterdamse verhalen en 80 uur live muziek vloeit dit samen tot een groot concert met verhalen uit de stad: de stem van de Amsterdammer. Het festival is gratis toegankelijk en vindt plaats van 1 tot en met 31 juli.

Een Harp onder de Riem is op zoek naar 250 verhalen van Amsterdammers en bezoekers van de stad. Tijdens het festival van 1 tot en met 31 juli kun je elke dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 uur tot 15.00 uur (op vrijdag vanaf 13.00 uur) de Mozes & Aäronkerk op het Waterlooplein gewoon binnenlopen en je verhaal persoonlijk met een muzikant delen. De muzikant zet je verhaal ter plekke om in een persoonlijk, uniek concert speciaal voor jou.

Na de persoonlijke concerten start elke dag om 15.00 uur een compositie challenge. Hierin schuift een gastmuzikant aan die samen met de muzikant van de dag van alle persoonlijke concerten van die dag een nieuw muziekstuk maakt. Dit wordt onderdeel van het muzikale dagboek van de stad. Het nieuwe muziekstuk wordt dagelijks om 15.45 uur uitgevoerd. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren naar de persoonlijke concerten, de compositie challenges en het nieuwe muziekstuk.

Muziek kan over alles gaan, dus ook voor jouw verhaal. Dit kan gaan over een droom, een herinnering, een wens, een vraag, een gebeurtenis of voor iemand die een harp onder de riem kan gebruiken. Elke muzikant zet jouw verhaal om in een prachtig, persoonlijk, muzikaal cadeau speciaal voor jou. Aan Harp onder de Riem doen in totaal twintig muzikanten mee die op vijftien verschillende muziekinstrumenten spelen. Van harp tot hobo, slagwerk tot saxofoon, klarinet, duduk, fluit, piano, zang, gitaar, viool en cello. Elke dag neemt een andere muzikant met instrument plaats bij het persoonlijk concert.