Honden spelen in veel levens een belangrijke rol, toch worden ze zelden bij het diner betrokken. Mediamatic en Eva Meijer (UvA) organiseren het Hondendiner, een uniek restaurantbezoek voor mens en hond. Hetzelfde menu, dezelfde ervaring.

Mediamatic daagt je uit om de wereld ook vanuit een niet-menselijk perspectief te zien. Zo leren we de rijkheid en connectie tussen individuele soorten binnen ons ecosysteem waarderen. Vanuit deze gedachte organiseren we in juni in samenwerking met kunstenaar Eva Meijer verschillende unieke evenementen voor mens en hond, jong en oud.

Panos Fakos, chefkok van Mediamatic Eten, heeft een speciaal plantaardig 4-gangen menu en een drankenarrangement samengesteld dat geschikt is voor mens en hond. Honden zijn net als mensen omnivoren en gedijen goed op een veganistisch dieet. Neem samen plaats aan speciale lage tafels en geniet van een gelijkwaardige culinaire avond. Dit concept sluit aan bij onze bredere doelstelling om het mensgerichte wereldbeeld ter discussie te stellen.

Op vrijdag 16 juni organiseert Mediamatic in samenwerking met Eva Meijer het seminar Imagining New Multispecies Communities. We gaan in gesprek over hoe we in de toekomst gemoedelijk en gemeenschappelijk kunnen samenleven met andere soorten. Ook bespreken we de rol van onze verbeelding bij het vormen van nieuwe gemeenschappen van meerdere soorten, vanuit het perspectief van filosofie en kunst. Sprekers zijn onder andere Eva Meijer, Laura Cull Ó Maoilearca en Bernice Bovenkerk. Dit seminar is in het Engels.

Op zondag 18 juni hebben we een speciaal kinderprogramma samengesteld. Bezoek de voorleessessie Hondenverhalen met schrijfster Bibi Dumon Tak. Haar boeken gaan meestal over dieren en zijn altijd waargebeurd. Bibi geeft een podium aan alle dieren. Dieren die dichtbij ons staan, maar ook dieren die we misschien nog niet zo goed kennen of waar we weinig aandacht aan besteden.

In de workshop Brokken Maken bakken we koekjes die lekker zijn voor zowel mensen als honden. Deze workshops zijn in het Nederlands.

De Hondendiners zijn op vrijdag 16 juni, zaterdag 17 juni en zondag 18 juni, steeds van 17.00 tot 19.00 uur. Tickets en meer informatie in deze link, er zijn verschillende combinatie-tickets beschikbaar voor deze evenementen.