Home Overzicht Aanhouding verdachte moord op Rodney Mijnals na uitzending van Opsporing Verzocht

Aanhouding verdachte moord op Rodney Mijnals na uitzending van Opsporing Verzocht

0

 De politie heeft woensdag in Almere een 22-jarige verdachte aangehouden die op 19 februari mogelijk betrokken is geweest bij het neerschieten van Rodney Mijnals. Die overleed meteen na de schoten bij zijn woning op de Fizeaustraat. Omdat de verdachte in beperkingen zit, geeft de politie geen verdere informatie.

Uit de reconstructie die Opsporing Verzocht vorige week uitzond, blijkt dat drie gemaskerde mannen met een pistool het huis van de 41-jarige Mijnals binnenliepen. Ze schoten op Mijnals en een vriend van hem die op bezoek was, toen die probeerden te ontsnappen. Een kogel raakte Mijnals dodelijk. De vriend werd in zijn arm geraakt. De politie hield hem in de Dulongstraat aan als verdachte. Hij is nu nog alleen getuige.

Na de uitzending kreeg de politie enkele tips, waarna op meerdere plekken doorzoekingen zijn gedaan. Ook is een voertuig gevonden dat mogelijk bij de schietpartij is gebruikt. De politie houdt rekening met meer aanhoudingen.

Het motief voor de overval en moord staat nog niet vast. Volgens de politie zou het kunnen gaan om een drugsruzie, maar kan het ook een conflict met familie, buurtgenoten, vrienden, kennissen, of in de relationele sfeer zijn.

Rodney Mijnals, vader van een twaalfjarig kind, was in zijn buurt een vriendelijke, sociale man. Bij mooi weer zat hij op het stoep bij zijn voortuin. De stoel naast hem was bestemd voor wie wilde aanschuiven.