Home Overzicht School in President Brandstraat wordt weer school

School in President Brandstraat wordt weer school

0

In het schoolgebouw aan de President Brandstraat in de Transvaalbuurt komt weer een basisschool. Vanaf het komende schooljaar verhuurt de gemeente het gebouw aan de Stichting Islamitisch Basisonderwijs. De nieuwe school ibs De Vijgenboom opent op 28 augustus haar deuren.

Het gebouw aan de President Brandstraat 29 werd de laatste jaren bewoond, maar is bedoeld voor onderwijs. Vanaf het nieuwe schooljaar 2022/2023 verhuurt de Stichting Islamitisch Basisonderwijs het gebouw van de gemeente. De nieuwe school, De Vijgenboom, opent op 28 augustus haar deuren.

De afgelopen jaren is er een groeiende vraag naar kwalitatief onderwijs op islamitische grondslag in Oost. De Vijgenboom voorziet in deze vraag door op onderlegde wijze kwalitatief onderwijs samen te brengen met de islamitische identiteit. De Stichting Islamitisch Basisonderwijs gelooft dat de islamitische principes van rechtvaardigheid, barmhartigheid, excellent gedrag en streven naar perfectie in alle handelingen van grote toegevoegde waarde zijn voor haar onderwijs en samenleving. Ook de basisschool al Jawhara aan het Sumatraplantsoen is onderdeel van de stichting.

Een hele reeks scholen heeft onderdak gehad in het gebouw. Tot 2015 was de protestants-christelijke basisschool ‘De Kraanvogel’ in het gebouw aan de President Brandstraat gevestigd. In dat jaar nam De Kraanvogel in de Nelson Mandelaschool intrek in de Laing’s Nekstraat.

Tijdens de verbouwing van het eigen pand aan de Christiaan de Wetstraat vond basisschool De Kaap in het schooljaar 2017-2018 er tijdelijk onderdak. In het schooljaar 2018-2019 was het vervolgens de beurt aan een vestiging van de Amsterdam International Community School, een Engelstalige school voor primair en secundair onderwijs gericht op kinderen van expats. Deze vestiging verhuisde in 2019 naar Zuidoost. De laatste jaren werd er tijdelijk in de school gewoond.