Het aantal deelscooters en deelbakfietsen groeit. Straks staan er verdeeld over de stad 1200 deelscooters en 750 deelbakfietsen. De gemeente wil deze vorm van deelvervoer stimuleren als alternatief voor de auto en als aanvulling op het openbaar vervoer. Tegelijkertijd wordt de parkeeroverlast van deelscooters aangepakt.

Vanaf 1 april gaan Check en GO Sharing samen in totaal 1200 deelscooters aanbieden. Deelbakfietsaanbieder BAQME in totaal goed voor 750 bakfietsen. Die vergunning hiervoor gaat in op 16 juni.

Bewoners ervaren nu al overlast van het parkeren van de deelscooters. Om de parkeeroverlast terug te drinegn, komen er straks meer vaste parkeerplekken in het centrum en De Pijp. Je kunt dan niet meer overal je deelscooter neerzetten. Ook krijgen 750 deelbakfietsen een vaste parkeerplek.

Vanaf de zomer komen er geleidelijk deelbakfietsen bij. Tot 750 deelbakfietsen in totaal. Samen met de stadsdelen wordt gekeken waar ze komen te staan. Nu zijn er als proef 110 deelbakfietsen beschikbaar in de Rivierenbuurt en Oost. Deelbakfietsen hebben altijd een vaste plek waar je ze kunt halen en weer moet terugbrengen.

De afgelopen twee jaar is het aantal deelauto’s, deel(bak)fietsen en deelscooters flink gegroeid. Inmiddels zijn er aar bijna 5000 beschikbaar. Het aanbod zal verder groeien.