Home Overzicht Actueel verhaal over vriendschap en liefde op afstand

Actueel verhaal over vriendschap en liefde op afstand

0

Een actueel en meeslepend verhaal over vriendschap en liefde op afstand is te zien in Crea met de theatervoorstelling WijZijnAlleen van Nouf Rafea

In een telefoongesprek nemen twee beste vriendinnen het publiek mee in de obstakels, het gemis en de eenzaamheid. Eén is ooit gevlucht en de ander is nog in haar vaderland. Via een telefoongesprek van veertig minuten nemen de actrices Linda Van Pesch-van Ginneken en Maggie Symonds het publiek mee in hun obstakels, ups en downs, moeilijkheden, mishandelingen en de eenzaamheid. Het is een verhaal over vriendschap en liefde op afstand. Door met elkaar te bellen blijven ze met elkaar in contact, maar hun perspectieven lopen uit elkaar. De voorstelling is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Regisseur Nouf Rafea van Pitjes United vertelt over het ontstaan van het theaterstuk: ‘Mijn vader is in februari in Syrië overleden aan corona. Na dit grote verlies is er een groot stuk van mijn hart weg. Ik ben niet meer dezelfde vrouw vol met energie en het voelde of ik een vreemde voor mezelf was. In deze moeilijke tijd was mijn beste vriendin de enige genezing voor mijn verdrietige ziel. We waren al jaren beste vriendinnen. Ze voelt als familie, als een echte zus. In 2015 ben ik door de oorlog gevlucht van Syrië naar Nederland. Mijn vriendin bleef achter in mijn vaderland om elke dag te vechten en te overleven.’

De theatervoorstelling WijZijnAlleen van Nouf Rafea gaat op 30 april en 1 mei 2022 in première bij Crea.