Home Sport&Fit Al meer dan 450 inschrijvingen voor 19e Nescioloop op 7 april

Al meer dan 450 inschrijvingen voor 19e Nescioloop op 7 april

0

Op zondag 7 april staat de 19e Nescioloop op de kalender. De loop geniet bekendheid als een evenement voor jong, oud en gezinnen en het parcours gaat door Oost en Diemen. Start en finish liggen op het sportpark Voorland/Middenmeer bij atletiekclub AV1923 die de wedstrijd organiseert. Inmiddels schreven al meer dan 450 deelnemers zich in, waarvan ruim 125 uit Oost. De inschrijving is nog geopend.

Voorinschrijven kan tot en met 4 april via www.nescioloop.nl; dan ligt het startnummer op zondagochtend klaar bij de start. Na-inschrijven kan online tot 30 minuten voor de start. De organisatie verwacht meer dan 600 sportieve deelnemers te begroeten.

De jeugdonderdelen starten vanaf 9.30 uur. De 15-kilometerloop begint vervolgens om 10.30 uur en iets later klinkt het startschot voor de lopers op de 8 kilometer. Vorig jaar kreeg de Nescioloop een nieuw parcours over de Ouddiemerlaan en door de gloednieuwe tunneldoorgang bij station Diemen. Uiteraard gaan beide afstanden over de Nesciobrug en weer terug. De 15 kilometer maakt nog een ronde door het Diemerpark en langs het fort Diemerdam. De 15 km van de Nescioloop telt mee voor het klassement van het Rondje Mokum.

Aan de Nescioloop is een goed doel verbonden: het Jeugdfonds Sport Amsterdam. Sportkansen voor elk kind in Amsterdam!

Ruim 80 vrijwilligers waarvan veel uit Oost zorgen ervoor dat het evenement soepel verloopt. De start en finish zijn bij de Atletiekbaan Chris Berger van AV1923 te vinden aan de Radioweg in Oost.

Voor meer informatie: www.nescioloop.nl, ook te vinden op facebook en instagram.