Home Overzicht Alleen nog de naam van stadsdeel op straatnaambord

Alleen nog de naam van stadsdeel op straatnaambord

0
Zo ziet het huidige straatnaambord er volgens de uitvoeringseisen uit.

Het is een rommeltje met de informatie op straatnaamborden. Onder de straatnaam staat in welk deel van de stad de straat ligt. Dat kan bijvoorbeeld zijn Watergraafsmeer, Oost of Oost-Watergraafsmeer. En dat in dezelfde omgeving. Bas van Vliet  (Méérbelangen) wilde wel eens weten hoe dat zit. Hij stelde schriftelijke vragen aan het stadsdeel

Voor de hele stad zijn zogenaamde ‘uitvoeringseisen’ vastgesteld. Het college van burgemeester en wethouders stelt de naam van de straat vast. Bij nieuwe straten wordt de naam van het stadsdeel toegevoegd en niet meer de wijknaam. Ga je wonen in een nieuwe straat op IJburg, dan vermeldt het straatnaambordje niet meer IJburg, maar Oost. Ook als een straatnaambord wordt vervangen verdwijnt de buurtnaam en wordt het Oost. Zo bleek uit de antwoorden die Van Vliet kreeg in de stadsdeelcommissie.

Het is niet duidelijk waarom op sommige straatnaamborden extra informatie wordt gegeven over bijvoorbeeld de persoon naar wie de straat is genoemd en op andere borden niet. Die informatie zou er volgens de ‘uitvoeringseisen’ bij nieuwe straten en bij het vervangen van het straatnaambord wel op moeten staan.