Home Overzicht Archipel zorgt tijdens coronacrisis voor muziekeducatie en maaltijden

Archipel zorgt tijdens coronacrisis voor muziekeducatie en maaltijden

0

De deur van buurthuis Archipel is dicht maar er gebeurt nog van alles. Het buurthuis richt zich daarbij op mensen die dat het hardste nodig hebben. Zij doet dat met online muziekeducatie voor jong en oud en gratis maaltijden voor kwetsbare mensen.

‘De kinderen gaan niet naar school’, zegt programmacoördinator Shazia Russo–Ishaq. ‘Hopelijk is hun onderwijs goed geregeld. Na het schoolwerk is het tijd voor de broodnodige ontspanning. Met z’n allen buiten spelen is nu niet zo handig. Maar met een computer kan je je kind leren spelen op een muziekinstrument naar keuze. Dat aanbod is niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen.’ Voor minima is het aanbod gratis, anderen betalen een geringe bijdrage.
Mail naar [email protected] onder vermelding van Muziekeducatie.Geef aan om wie het gaat, de leeftijd, welk instrument en het telefoonnummer. Archipel neemt zo spoedig mogelijk contact op en maakt met u een rooster op maat. Meld u snel aan..

Mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank of anderszins tot de minima behoren, zijn heel zwaar getroffen. Om ze een hart onder de riem te steken, koken mama MOI, de beste kokkin van Amsterdam-Oost, en de andere Cooking Ladies elke vrijdag een heerlijke gratis maaltijd. Iedere week wat anders.
Wil je in aanmerking komen voor een gratis maaltijd? Mail naar [email protected] onder vermelding van gratis maaltijd. Geef aan om hoeveel personen het gaat. Je kunt de maaltijd ophalen in Archipel tussen 10.00 en 12.00 uur. Als je vanwege corona de deur niet uit kunt, vermeld dan ook je telefoonnummer om af te spreken wanneer de maaltijd wordt bezorgd.

Achter de schermen zijn de medewerkers van Archipel druk bezig om nóg meer activiteiten te ontwikkelen voor deze periode, waarin het buurthuis dicht is.  Archipel is het buurthuis dat verbindt. En kan dat niet in het buurthuis, dan maar op afstand. De activiteiten zijn vooral voor mensen die ze het hardst nodig hebben.

Check www.buurthuisarchipel.nl