Home Overzicht Ambtenaren na de verkiezingen bezorgd over de komst Slavernijmuseum

Ambtenaren na de verkiezingen bezorgd over de komst Slavernijmuseum

0

Toen de PVV de grootste partij werd, waren ambtenaren van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bezorgd dat het Nationaal Slavernijmuseum van de baan zou zijn. Persbureau ANP, diende een Woo-verzoek in. Toen bleek dat een van de ambtenaren volgens het persbureau schreef dat de extra miljoenen voor het museum ‘mogelijk worden teruggetrokken’. Het is ‘zeer onwaarschijnlijk’ dat er extra middelen worden toegekend.

Eerder liet PVV-leider Geert Wilders zich kritisch uit over het fonds van 200 miljoen euro projecten die bijdragen aan de bewustwording van het Nederlandse slavernijverleden. Daarin zat ook 27 miljoen euro voor het Slavernijmuseum. ‘Ze zijn helemaal gek geworden’, schreef Wilders in november 2022 op X. ‘Rutte 4 is Woke 1. Laat ze maar excuses aan het Nederlandse volk aanbieden voor het kapot maken van Nederland!’

De gemeente zou 13,4 miljoen euro bijdragen aan de komst van het museum, maar er is dus ook veel geld van Den Haag nodig. Als dat geld er komt, staat het Slavernijmuseum naar verwachting in 2029 of 2030 op de Kop van het Java-eiland.