Home Overzicht Amsterdam Oost bakt tegen eenzaamheid

Amsterdam Oost bakt tegen eenzaamheid

0

Blue Monday komt eraan. Deze dag staat bekend als de meeste deprimerende dag van het jaar. En dan zitten we ook nog eens in lockdown. ‘Tijd voor taart’ dachten ze bij Count Me In. Veel mensen ervaren eenzaamheid in deze lastige periode, zowel jong als oud wordt getroffen door deze lockdown en daar wil Count Me In eenvoudig en coronaproof iets aan doen. Op zondag 17 januari gaan mensen uit Oost en de rest van de stad (thuis) bakken. Op 18 januari bezorgen de vrijwilligers al het lekkers bij zorglocaties en instellingen in hun eigen buurt.

Count Me In zoekt bak-vrijwilligers die iets lekkers voor een ander willen maken. Want van geven word je rijker! Op zondag 17 januari kunnen vrijwilligers hun lekkers gaan bakken en Count Me In plant een Zoom-bijeenkomst zodat we dit echt samen doen. Zo voelen sommige bakkers zich misschien ook even wat minder eenzaam.

Op 18 januari – dat is Blue Monday – brengen de vrijwilligers de baksels bij een zorglocatie of daklozenlocatie bij hun in de buurt. De vrijwilliger kiest een stadsdeel en het adres krijgen ze dan van Count Me In. Zo kun je een lichtpuntje zijn voor een ander en heb je gelijk een leuke weekend-lockdown-activiteit met je huisgenoten, gezin of vrienden!

In maart vorig jaar sloeg corona toe en sloegen vier vrijwilligersorganisaties de handen ineen. Serve the City, Burennetwerk, Ympact020 en Present deden een eerste gezamenlijke online actie om vrijwilligers te werven. Dat leverde in het eerste weekend  meteen al 800 aanmeldingen op. In 2020 koppelde Burennetwerk ruim 4.400 buren aan elkaar voor een klusje, boodschappenhulp of (bel)contact. Daarnaast zetten tijdens de eerste lockdown ruim 1.600 vrijwilligers zich in. Ook daarna zijn er veel projecten georganiseerd en zijn veel mensen geholpen met de inzet van heel veel vrijwilligers.

Omdat de samenwerking zo succesvol was, zijn de vier organisaties het initiatief Count Me In gestart. Zo hopen ze de bestaande vrijwilligers enthousiast te houden voor nu en in de toekomst. Inmiddels is ook vrijwilligersorganisatie Adam Helpt aangehaakt.