Home Overzicht Minder voedselverspilling met app Too Good to Go

Minder voedselverspilling met app Too Good to Go

0

De app Too Good to Go gaat voedselverspilling tegen. Het concept is simpel, efficiënt én een win-winsituatie voor iedereen. Vanaf deze maand doet ook Stichting Prachtvrouw mee.

De hongersnood elders ter wereld ten spijt, dagelijks wordt een derde van al het voedsel verspild. Om dit tegen te gaan, biedt de app Too Good to Go sinds 2018 voor een derde van de prijs voedsel aan dat anders zou worden weggegooid. De leveranciers zijn supermarkten en andere winkels met levensmiddelen. De lijnen zijn kort, alle ondernemers leveren aan het eind van de dag het voedsel dat over is aan distributiepunten in de buurt. Welke producten worden aangeboden, is elke dag een verrassing.

De vrijwillige voedselbank van welzijnsorganisatie Prachtvrouw op het Dapperplein verkoopt sinds deze maand tussen 16.00 en 17.00 voor een zachte prijs goed gevulde boodschappentassen met groente, fruit en ander voedsel. De non-profitorganisatie is blij zich te hebben aangesloten bij de app. ‘Het is ons streven voedselverspilling zoveel mogelijk tegen te gaan en alle partijen hebben baat bij deze constructie. De leveranciers hoeven hun overschotten niet weg te gooien, de klant koopt voor een lage prijs in en het geld dat onze stichting ermee verdient, kunnen we voor onze projecten gebruiken.’

Prachtvrouw deelt nog steeds gratis voedsel uit aan wie dat nodig heeft. Behalve Prachtvrouw doen in Oost ook de Vomar op de Nobelweg, Afrah Vers en de Coffee Company mee aan Too Good To Go. Alle deelnemers staan vermeld op de website van de app.

Check toogoodtogo.nl | Download app