Home Overzicht Amsterdam Roots Festival in Oost en mét publiek

Amsterdam Roots Festival in Oost en mét publiek

0
Étoiles Électriques op 4 juni in het Oosterpark.

Eindelijk is er weer hoop aan de horizon. Amsterdam Roots Festival werkt hard aan de voorbereidingen van een nieuwe editie van het festival  Met verrassende programma’s op verschillende locaties in Oost en vooral ook heel belangrijk, met publiek!

De 39ste editie van het festival zal plaatsvinden van 30 juni tot en met 4 juli in Framer Framed, het Bimhuis en het Tapas Theater. Een audiotour van Sites of Memory zal via het Joods Cultureel Kwartier naar Het Scheepvaartmuseum leiden en de geschiedenis van die route weer tot leven roepen. En als vanouds, zij het in een aangepaste vorm, eindigt het festival in het Oosterpark met een programma met muziek, circus, theater, dans, gesprekken, kunst en verhalen: Roots Open.

Het programma staat dit jaar in het teken van kwetsbaarheid. In 2020 bleek namelijk met een donderslag hoe kwetsbaar we zijn, hoewel we dat nog maar al te graag proberen te verbergen. Maar wat gebeurt er als we die kwetsbaarheid omarmen? ‘Samen met onze artiesten, sprekers en publiek zullen wij dit voor iedereen herkenbare fenomeen verkennen als kracht, verbinder en taal.’

Het blijft spannend hoe het er begin juli voor staat, maar de organisatoren zijn vastbesloten om de bezoekers de best mogelijke festivalervaring te geven, zonder ieders veiligheid uit het oog te verliezen. Uiteraard zullen de RIVM-richtlijnen consequenties hebben voor de opzet van het festival. Mogelijk kan er minder publiek worden toegelaten en zal iedereen zich moeten registreren en een sneltest- of vaccinatiebewijs nodig hebben. Vooral voor Roots Open Air in het Oosterpark zal dit veel extra logistieke kosten betekenen. Daardoor zal het festival dit jaar een kleine entreeprijs moeten vragen.