Home Overzicht Komt er een nieuwe half pipe onder de Amsterdamsebrug?

Komt er een nieuwe half pipe onder de Amsterdamsebrug?

0

De half pipe voor skaters onder de Amsterdamsebrug bij het Flevopark is in april gesloopt. Onduidelijk is of er een nieuwe voor in de plaats komt. De ‘Red-Ramp’ wordt ook bezocht door graffitiartiesten die hier onder de brug hun pieces komen zetten.

Red-Ramp slaat op de kleur van de baan. Aan de ene kant vanwege de ‘verf’ aan de andere kant vanwege de roest. De baan was bij veel skaters (zowel inline als skateboard) uit de stad, maar ook wereldwijd bekend.

De ramp die nu is gesloopt was eigenlijk de derde versie die werd geplaatst op deze legendarische locatie die ten onrechte bekend staat als de Schellingwouderbrug die eigenlijk Amsterdamsebrug heet. De Schellingwoudebrug is de brug die het Zeeburgereiland met Noord verbindt.

De oorspronkelijke ramp was volgens kenners verreweg de beste van allemaal en werd in deze periode beschouwd als een van de beste ramps van Europa. De ramp werd gebruikt van 1988 tot juni 1997. Toen is de ramp afgebrand door een dakloze die voor zichzelf een huis onder de oprit had gebouwd. Zowel de dakloze als de ramp overleefden de brand niet.