Home Overzicht Amsterdam Tigers vs Eindhoven Kemphanen: Speelveld lijkt hindernisparcours

Amsterdam Tigers vs Eindhoven Kemphanen: Speelveld lijkt hindernisparcours

0

Bokkensprongen, valpartijen, glijden, schaatsen en natuurlijk tegen de puck slaan. De wedstrijd die de Tigers afgelopen zaterdag tegen Eindhoven speelde had het allemaal. Tel daar incidenten bij op die zelfs het publiek op de tribune bereikten. Een pittig debuut voor Amsterdams nieuwste aanwinst Levi Zsiga.

Lewis Daniels

Het eerste kwartier gaat het tempo gelijk op in een snel gespeelde wedstrijd met dan nog weinig venijn tussen de teams. De Kemphanen zitten twee keer op de strafbank, de Tigers eenmaal. De schade die Amsterdam in de zeventiende minuut oploopt, wordt voor de eerste rust tijdens een dubbele powerplay weggewerkt. De ploegen gaan met 1-1 naar de eerste onderbreking.

Terug op het ijs voeren de Tigers steeds meer de boventoon en wordt het drukker in het Eindhovens doelgebied. Desondanks blijft de verwachte goal uit. De strafbankdeuren gaan vaker open, Amsterdam neemt drie keer plaats. De Kemphanen een keer minder. Halverwege de tweede periode wordt de sfeer grimmiger. Behalve opstootjes op het ijs vallen ook buiten het veld stevige woorden die weinig met ijshockey van doen hebben.

Na overleg in de tweede rust trekken de scheidsrechters de teugels aan in de hoop op minder voorvallen. De Tigers proberen net als voor de rust de kar te blijven trekken, maar worden in de vijfenveertigste minuut verrast met een tweede tegengoal. Terwijl Eindhoven steeds meer oprukt, lijkt Amsterdam naar een lagere versnelling te gaan. Ondanks dat er soms gaten vallen in de verdediging van de Tigers, dringen de Kemphanen daar niet doorheen. Ook de Tigers komen niet meer aan bod.

Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, blijkt uit de eindstand van 1-2. Een opsteker voor Amsterdam, dat lager staat dan de Hanen en een eerder gespeelde wedstrijd met 0-4 verloor. De Tigers spelen 18 december hun laatste wedstrijd van 2022 in Den Bosch tegen de Red Eagles. Half januari openen ze 2023 met weer een partij tegen de Hanen, dan in Eindhoven.