Home Overzicht Amsterdam Tigers vs OrangeGas Leeuwarden: thuis 11-0, uit 0-11!

Amsterdam Tigers vs OrangeGas Leeuwarden: thuis 11-0, uit 0-11!

0

De Tigers gingen voortvarend van start in de play-offs. Vorige week versloegen ze in eigen huis de de OrangeGas Capitals met 11-0. In Leeuwarden maakten ze opnieuw elf punten.

IJshockey Lewis Daniëls

Elf is het gekkengetal. Zeggen ze. In dit geval is het een té gek getal. Eén keer met 11-0 winnen is leuk, een week later hetzelfde resultaat halen is nog beter (en tweeëntwintig goals). Nog een ‘dubbel’ feit: de onlangs voor deze krant geïnterviewde John Versteeg haalde zowel vorig als dit weekend een hattrick. Een bewijs dat hij ondanks zijn 48 jaar nog altijd een van de snelsten is op het ijs. In Leeuwarden opent hij na vijf minuten het feest voor de Tigers, die in tegenstelling tot eerdere wedstrijden nu meteen het voortouw nemen. Drie en twee minuten later is het weer raak, 0-3. De eerste twee keer geven Michael Mackie-Kwist en Calvin Pohlman de assists. Daarna –de Tigers hebben een powerplay- wisselt Pohlman van rol met James Mercer. Een minuut voor de eerste rust krijgt Julian Berteling via Tobias Kathan en John Versteeg de puck voor zijn stick. Hij schiet de kansloze Capitals met 0-4 naar de eerste rust.

De ervaren Leeuwarder goalie Nadia Zijlstra kan meteen aan de bak in de tweede periode. Donny Pohlman speelt haar met een assist van Tobias Kathan na een halve minuut voorbij, 0-5. Amsterdam houdt de touwen stevig in handen. Rocco van Hoorn draait een shift met Luca van der Genugten en Jasper Jaspers, die hem de voorzet geven voor de 0-6. Daar blijft het bij wat punten betreft. De Capitals nemen hun achterstand beter op dan vorige week in de Edenhal. Grote incidenten–een van de Capitals smeet vanaf de strafbank met water uit zijn bidon naar de provocerende Tigersupporters en kreeg daar bier voor terug- blijven in Leeuwarden uit.

Het overwicht van de Tigers laat zich in de derde periode na elf seconden weer zien. Connor Barette oogst met de voorzetten van Ivan Muso en Tobias Kathan, 0-7. Michael Mackie-Kwist schiet met assists van James Mercer en Donny Pohlman nog een duit in de goal, 0-8. De nieuwkomers van dit seizoen arriveren bij de nog steeds door Zijlstra beschermde goal, Jim Vorster geeft de assist en Mick Vastenhouw maakt het af, 0-9. De goal daarop is voor de oudere generatie. Calvin Pohlman scoort met een assist van Tobias Kathan, die deze avond net als Mercer vooral op de achtergrond een belangrijke rol heeft, 0-10. De man met wie het allemaal begon vanavond sluit ook af. John Versteeg krijgt tijdens een dubbele powerplay de puck van Michael Mackie-Kwist en Rocco van Hoorn en leidt Zijlstra om de tuin, 0-11. Zeven minuten later worden de Capitals verlost door het eindsignaal.

Met twee gewonnen wedstrijden zijn de Tigers terecht door naar de volgende ronde. Ze speelden een sterke partij met vier lijnen die gaandeweg steeds beter op elkaar zijn afgestemd. De uitslag van de wedstrijd tussen Dordrecht en Groningen zal bepalen wie de Tigers volgende week thuis ontmoeten. De confrontatie waar het dit seizoen allemaal om draait komt steeds dichterbij: de finalestrijd met de Eindhoven Kemphanen waarin Amsterdam de nederlaag van afgelopen najaar kan herstellen. Als de Tigers doorgaan op de weg die ze zijn ingeslagen zal dat vrijwel zeker gebeuren.

Check amsterdamtigers.com