Home Overzicht Amsterdam Tigers won tegen Dordrecht Lions vierde wedstrijd op rij

Amsterdam Tigers won tegen Dordrecht Lions vierde wedstrijd op rij

0

Terwijl de U21-Tigers thuis in de Jaap Edenhal ondanks goed verweer het onderspit delfden tegen de Eindhoven Kemphanen, hadden de eredivisie Tigers een makkelijker avond in Dordrecht. Het team speelde én won de vierde wedstrijd op rij van dit seizoen.

Lewis Daniels

De avond is nog jong als de Tigers zich in de derde minuut melden bij het Dordtse doel voor de 0-1. In de zevende minuut is het opnieuw raak voor Amsterdam, 0-2. Met de tijdsstraffen vlot het minder, pas in de 14e minuut schuift een Lion aan op de strafbank wegens holding. Later blijkt dit kalmte voor de storm. Amsterdam profiteert van de powerplay en zet zichzelf op 0-3 voorsprong.

Terwijl de vaart er wat goals betreft in de tweede periode uit is, beide ploegen scoren niet, loopt het aantal straffen gestaag op. Dordrecht zit vier keer op de bank wegens high sticking, abuse en tripping en mist tien minuten een speler die is bestraft voor misconduct. De Tigers zitten drie keer twee minuten aan de kant voor hooking, delaying the game en slashing.

De Lions zetten zich op de kaart door veertien seconden na het begin van de derde periode de stand op 1-3 te maken. Tijdens de eerstvolgende powerplay voor Amsterdam vergroten de Tigers hun voorsprong naar 1-4. De Lions hopen nog voordeel te halen uit drie powerplays die elkaar rap opvolgen, maar zien met lede ogen  dat Amsterdam ook shorthanded het team ruim de baas is, 1-5. Met nog een ruime minuut op de klok te gaan krijgt de wedstrijd een turbulent (en wellicht ook traditioneel) eind.  Opgebouwde spanningen lopen uit op een handgemeen. Van beide partijen krijgt een speler vijf minuten voor fighting en twintig minuten voor misconduct. Voor de eindstand maakt het niet uit.

Terwijl Dordrecht dit seizoen wisselende resultaten haalt en vanavond een belangrijke speler miste, deden de Tigers opnieuw goede zaken en kwam de verwachting dat de Lions meer tegenstand zouden bieden dan eerdere tegenstanders niet uit. Zaterdag 29 oktober speelt Amsterdam thuis in de Jaap Edenhal tegen de Zoetermeer Panters. De hekkensluiter van dit seizoen haalde nog geen overwinning en incasseerde een verlies van 0-24 tegen Eindhoven, een nog altijd belangrijke rivaal van de Tigers. Wordt vervolgd.