Home Overzicht Eerste minuten nekken de Tigers

Eerste minuten nekken de Tigers

0

Hoewel de uitslag wellicht anders doet vermoeden speelden de U21-Tigers zaterdag helemaal geen slechte wedstrijd in de Jaap Edenhal. Het team verweerde zich kranig tegen het harde spel van de Eindhovense Kemphanen. Probleem was alleen dat de in het begin van de wedstrijd opgelopen schade niet meer viel weg te werken.

Lewis Daniels

Eindhoven overrompelt de Tigers met een rappe start. In de eerste, vierde en zesde minuut lopen de Kemphanen uit naar 0-3 en dreigt een drama op het Amsterdamse ijs. De Tigers beseffen de ernst van de situatie en herpakken zich. Het blijft druk in het Amsterdamse thuisvak, meer punten vallen er niet. Keerzijde is dat Amsterdam er niet in slaagt door de Eindhovense verdediging heen te komen. De thuisploeg, die toch al met kleine bezetting speelt, krijgt nog een tegenslag te verwerken als twee spelers met schouder- en rugklachten van het veld gaan.

Ondanks de voorsprong van de Hanen is de wedstrijd nog lang niet gespeeld, zo slaagt het team er niet in toe te slaan tijdens powerplays. Daar tegenover staat dat hetzelfde geldt voor de Amsterdammers. Dat beide teams weinig voor elkaar onder doen blijkt ook uit het aantal opgelegde tijdstraffen, hierin scoren de teams over de avond gelijk. In de 34e minuut is het dan toch Eindhoven dat een powerplay wel verzilvert, 0-4.

De sterker georganiseerde Hanen hopen op meer punten in de derde periode, maar blijven stuiten op hardnekkige weerstand van de Tigers die een paar keer flink druk uitoefenen in het Eindhovens doelgebied. En daarmee trekken ze de wedstrijd meer naar zich toe zonder daar op het scorebord wijzer van te worden. Actie, tijdstraffen en incidenten volgen elkaar rap op, wat punten betreft is het gedaan deze avond en gaan de Kemphanen met 0-4 winst naar huis. Een goed begin is het halve werk en kan blijvende gevolgen hebben voor de tegenstanders. De Tigers spelen zondag 30 oktober, de eerste dag van wintertijd, in Den Haag tegen Hijs Hokij. Zaterdag 5 november komen de Capitals uit Leeuwarden om 18.00 uur langs in de Jaap Edenhal.