Home Overzicht Amsterdams kleinste park weggevaagd met bulldozers

Amsterdams kleinste park weggevaagd met bulldozers

0

Bewoners van de Laplacestraat werden vanochtend opgeschrikt toen bleek dat bulldozers het door hen aangelegde Laplacepark in nog geen kwartier tijd wegvaagden. Ze wisten alleen dat de straat op de schop ging en enkele bomen werden gekapt. De gemeente vervangt de riolering en wil de stoep versmallen.

Buurtbewoners legden het Laplacepark drie jaar geleden aan om de stoep veiliger te maken voor kinderen. Volgens de ouders was het daarvoor gevaarlijk om buiten te spelen. Jarenlang reden fietsers, scooters en motoren met hoge snelheid over de stoep.

Het park was een initiatief van Hans Heuvelmans die wilde benadrukken dat de stoep geen gebied voor fietsers is. Een bord gaf aan dat alleen voetgangers welkom waren in het kleinste park van de stad. Ook werden plantenpotten verschoven om de passage voor tweewielers moeilijker te maken. De gemeente gaf geen toestemming om een hek te plaatsen.

De buurt probeerde vanochtend tevergeefs de bomenkap tegen te houden. Heuvelmans gaat het park opnieuw aanleggen zodra de werkzaamheden zijn afgerond. Waarschijnlijk zal dat een smallere versie van het oorspronkelijke park zijn omdat de nieuwe stoep smaller wordt.