Home Uit In Oost Amsterdamse burgers halen stem van de stad over nachtcultuur op

Amsterdamse burgers halen stem van de stad over nachtcultuur op

0

Amsterdamse burgers zijn een onderzoek gestart naar de mening van Amsterdammers over nachtcultuur in hun stad. De resultaten van het onderzoek zijn bedoeld voor de gemeente Amsterdam, om ervoor te zorgen dat de stem van Amsterdammers beter meegenomen wordt in het nieuwe nachtbeleid. Alle Amsterdammers worden opgeroepen om hun wensen en behoeftes te delen.

De initiatiefnemers van het onderzoek startten onder de naam Nacht=Leven eerder een petitie voor nachtcultuur in Amsterdam. Het doel van de campagne is om te zorgen voor een representatiever, inclusiever en diverser nachtleven in Amsterdam. Daartoe zijn de initiatiefnemers van mening dat het belangrijk is om de stem van álle Amsterdammers mee te wegen. Ook Amsterdammers die zelf weinig tot nooit gebruik maken van nachtcultuur worden gevraagd om hun mening te delen.

Initiatiefnemer Sabine Scharwachter: ‘Wij geloven dat de nacht van iedereen is, dus iedereen zou zich erin moeten kunnen herkennen. Door zoveel mogelijk meningen te verzamelen, kunnen we straks een representatief en sterk geluid overbrengen aan de gemeente Amsterdam.’

Geïnteresseerden kunnen hun mening delen door een vragenlijst in te vullen. De uitkomsten van het onderzoek vormen onder andere input voor de Nachtraad Amsterdam, waar Nacht=Leven de belangen van bezoekers, bewoners en burgers vertegenwoordigt.