Arie Storm: Horrortheater van de Nederlandse literatuur

0

Een gesprek met Arie Storm over horror. Oplopende spanning. Intriges. Doodsangst.  Nagelbijten. Geen controle over van de zenuwen.Geschokt de ogen afwenden. Bloed. Lijken. Vampiers.

Rob Zwetsloot spreekt Arie Storm

Er zijn mensen die boeken waarin deze verschijnselen te vinden zijn voor hun plezier  lezen. Dat zijn de liefhebbers van horror (Latijn: verschrikking), een genre waarbij het de bedoeling is de lezer als vorm van amusement angst aan te jagen. Het is een genre waar ik vrijwel niks over weet en behalve dat een Amerikaan genaamd Stephen King er in schijnt te excelleren, hetgeen hem tot een man in bonus heeft gemaakt. Ik was opeens benieuwd naar deze vorm literatuur toen ik vernam dat er boek is verschenen van schrijver Arie Storm over het Horrortheater van de Nederlandse literatuur. Een aansprekende en intrigerende titel van een man die toch eerder bekend is als romancier en criticus. Ik fronste mijn wenkbrauwen. Was ik hier getuige van een dramatische wending in zijn loopbaan? Arie Storm als horrorauteur? Dat bleek dat toch weer net iets anders te liggen dan ik vermoedde, bleek toen ik hem in mijn bescheiden studio ontving.