Home Nieuws uit Artis Artis gaat weer open voor leden

Artis gaat weer open voor leden

0

Na een sluiting van bijna twee maanden gaat Artis vanaf woensdag 13 mei gefaseerd weer open. Als eerste kunnen de leden van het park weer bezoeken. Dat kan door de versoepeling van de maatregelen rondom het coronavirus. Artis heeft de heropening uitvoerig voorbereid en de nodige maatregelen getroffen. Wanneer het park weer open gaat voor dagbezoekers is op dit moment nog niet bekend.

Foto Artis, Edwin Butter

Artis en microbenmuseum Micropia sloten hun deuren op 16 maart in verband met het coronavirus. De instructie van de overheid is inmiddels aangepast van ‘Blijf zoveel mogelijk thuis’ naar ‘Vermijd drukte’. Dat geeft de mogelijkheid weer beperkt open te gaan.

Voorafgaand aan het bezoek moet je als lid een online reservering van een starttijd maken op www.artis.nl. Per dag laat Artis een maximaal aantal leden toe. Artis vraagt haar leden uitdrukkelijk om niet met het OV te komen, maar op de fiets, lopend of met de auto, zodat er geen druk op het openbaar vervoer in de stad ontstaat.

De binnenverblijven, doorloopverblijven, het Planetarium en Micropia blijven voorlopig gesloten. Er zijn extra hygiënemaatregelen getroffen in het park en er wordt een route aanbevolen om anderhalve meter afstand te kunnen houden en kruisverkeer te voorkomen.

‘Het Artispark, als groene oase in het hart van Amsterdam, bevindt zich in de buitenlucht en met alle nodige maatregelen die we hebben getroffen, kunnen we mensen weer een ontspannen, veilig en leerzaam bezoek bieden’, aldus Suzanne Brinkman, van Artis. ‘We staan te popelen om onze leden, en hopelijk binnenkort ook weer dagbezoekers, te kunnen ontvangen voor een mooie wandeling en om te genieten van de natuur, midden in de stad.’