Home Overzicht Jeugdige homofoben slaan opnieuw toe in Oost

Jeugdige homofoben slaan opnieuw toe in Oost

0

Het homostel dat Eerste Paasdag op de Molukkenstraat werd lastiggevallen door terroriserende jongeren is gisteren opnieuw belaagd. De mannen liepen hand in hand. Een van hen is mishandeld.

 Lewis Daniels

Hun advocaat Sébas Diekstra meldt dat de man door jongeren is geschopt en daardoor onderuit ging. Een maand geleden was er een soortgelijk incident bij een grote supermarkt op de hoek van de Insulindeweg en de Molukkenstraat. De groep schold de twee mannen uit en bespuugde hen. Het stel filmde de gebeurtenissen en deelden de beelden op sociale media. Toen de politie kwam, hadden de jongens al de benen genomen. Een vijftienjarige verdachte meldde zich later bij de politie.

Gisteren was de politie vrijwel direct ter plaatse. De groep staakte hierop de aanval en sloeg op de vlucht. Een verdachte is aangehouden. Wegens grote drukte was het niet mogelijk meteen aangifte te doen. Aanstaande donderdag gebeurt dit alsnog.

De politie roept jongens die betrokken waren bij de incidenten op zich te melden. ‘We willen weten om wie het gaat en wat er is gebeurd’, vertelt een woordvoerder. ‘Ook als je niks fout hebt gedaan, kun je komen getuigen.’