Home Overzicht Autolift op Spaklerweg houdt bewoners vast

Autolift op Spaklerweg houdt bewoners vast

0

De autolift van woontoren De Spakler functioneert sinds de oplevering van het gebouw in 2017 niet naar behoren. Destijds leek de lift een goed alternatief omdat het bouwen van een helling tussen de straat en de parkeergarage op de eerste twee verdiepingen van De Spakler onmogelijk was. Na vijf jaar ellende zitten bewoners met een kat in de zak die ruim 150 euro per maand kost.

Lewis Daniels

Door de jaren heen zijn meerdere mensen die de lift gebruikten en vast kwamen te zitten met hulp van passanten bevrijd. Een enkeling deed dat zelf door met de alarmhandel de schuifdeuren te openen. Begin vorig jaar kwam de assistente van een huisartsenpraktijk vast te zitten in de lift, die voor anderen niet meer bereikbaar was. Om de praktijk toch te kunnen openen kwam een assistente van een andere vestiging naar de Spaklerweg. Collega’s van de assistente hebben al een paar keer hun auto moeten achterlaten wegens een defecte lift. Zij reisden daarna met het ov.

Onlangs belde een vrouw in paniek de brandweer om uit de lift te komen. De monteur die het probleem moest verhelpen was uren onderweg vanuit Noord-Brabant. Een jonge aanstaande vader is ook daarom bezorgd of de autolift werkt als zijn vriendin over een paar maanden naar het ziekenhuis moet om te bevallen.

De alarmknop van de lift indrukken is alleen zinvol voor mensen die Italiaans spreken. Er wordt opgehangen als je in het Engels of Nederlands om hulp vraagt. Inmiddels hebben de bewoners een whatsapp-groep om elkaar te helpen bij nood.

Volgens de verhuurder is de lift in het verleden weleens verkeerd gebruikt en zijn er minder storingen sinds een andere partij de lift onderhoudt. Bewoners storen zich vooral aan de gebrekkige communicatie van de verhuurder.