Home Overzicht Rock ’n roll festival D-Day brengt je terug in de fifties

Rock ’n roll festival D-Day brengt je terug in de fifties

0

De rock ’n roll van de fifties. Obscuur en tikkeltje louche. Maar wél een explosie van nieuwe energie. In de sombere donkere jaren 50, alleen te horen op radio Luxemburg. Of anders in de kroegen op en rond de Zeedijk. Voor de vijfendertigste keer gaat op zaterdag 11 juni D-Day los, het grootste, gratis rock ’n rollfestival van de stad.

De Amerikaanse rock ’n roll, reddingsboei voor generaties jeugd. De frontmannen uit die tijd zijn inmiddels gaan hemelen. Maar op het Zeeburgereiland kolkt de rock ’n roll straks weer door de aderen. Het festival wordt opgeleukt met vier bands, veertig marktkraampjes met onder meer vinyl, retrokleding en veel meer.

Om twee uur is  de aftrap van het festival, om door te gaan  tot ver na middernacht. De optredende bands zijn Bad Mess, Tornado Beat, the Rythm Shufflers, Lawen Stark & the Slide Boppers, en Ronnie Nightingale and the Haydocks. Met dat alles kun je je urenlang onderdompelen in de jaren vijftig.

Dat alles is te beleven op zaterdag 11 juni. Aanvang 14.00 uur en de toegang gratis. Organisatie de Cruise Inn Zuiderzeeweg 29 op het Zeeburgereiland te bereiken met bus 37 en tram 26, halte Zuiderzeeweg.

Check www.cruise-inn.com