Home Overzicht Avond waar goede  ideeën, mensen en centen uit de buurt  samenkomen…

Avond waar goede  ideeën, mensen en centen uit de buurt  samenkomen…

0

Op woensdag 16 maart klimmen vier buurtbewoners op het podium om hun plan voor Amsterdam-Oost te presenteren. Welk sociaal idee gaat in no-time werkelijkheid worden? Tijdens Fonds voor Oost Live stemt het publiek op hun favoriete idee, een plan dat Oost nóg leuker gaat maken. De pitchers van deze allereerste editie zijn: Native Oost, de Buurtkringloop, De Kids van Amsterdam-Oost en Veerkrachtig Betondorp.

Het publiek is een belangrijke speler bij deze avond vol mooie ideeën, livemuziek en betrokken buurtbewoners. Want je ticket wordt voor 100 procent een bijdrage aan je favoriete idee van de avond. Een kaartje kost 10 euro en je krijgt daarvoor soep, stemrecht en is er de mogelijkheid om de initiatiefnemers op weg helpen in de vorm van tips of netwerk. Zo simpel is het om iets goeds te doen voor de buurt. Alle donaties worden aan het eind van het event verdubbeld door Fonds voor Oost en lokale bedrijven, met een hart voor Oost.

Vier initiatiefnemers presenteren mooie plannen voor Oost tijdens de eerste editie van Fonds voor Oost Live

Fonds voor Oost is het buurtfonds dat sinds 2014 initiatieven mogelijk maakt, voor en door de buurt. Elke maand is er een aanvraagronde voor initiatieven die Amsterdam-Oost mooier, gezonder, groener of inclusiever maken. Deze ideeën worden beoordeeld door een comité van bewoners uit Oost. Bij Fonds voor Oost kan dus iedereen terecht; aanvragers, doeners, vrijwilligers en gevers. En vanaf 1 euro kun je via Fonds voor Oost bijdragen aan mooie plannen voor je buurt!

Fonds voor Oost Live. Woensdag 16 maart om 19.00 uur in het Volkshotel aan de Wibautstraat. Bestel tickets. De Coronamaatregelen worden in acht genomen